Spanyol, portugál körutas törzs, Portugália, 2017-10-21, Reggeli

Spanyol, portugál körutas törzs

Spanyol, portugál körutas törzs
Időpont:
2017-10-21 – 2017-10-24
Időpont változtatás
Időtartam:4 nap
Közlekedés:repülő (-)
Ellátás:Reggeli
Utazás száma:47999615
99 900 Ft -tól (-26 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Kategória: ****
Leírása a túra
Utazás időtartama: 7 nap / 6 éjszaka
Indulási időpontok: IX.23., X.21.
Utazás: a TAP menetrend szerinti járataival ( Budapest-Lisszabon- Funchal-Lisszabon-Budapest)
Elhelyezés: 4*-os szállodában Funchalban
Ellátás: büféreggeli, fakultatív vacsora
Minimum létszám: 20 fő

Programtervezet:

1. nap: Budapest ? Lisszabon ? Funchal
Előreláthatóan hajnali indulás és lisszaboni átszállást követően délelőtti érkezés (a légitársaság a változtatás jogát fenntartja). Transzfer a szállodába.

2. nap: Funchal felfedezése.
Pazar panorama a tájra a Szent Katalin parkból. Séta a buján virágzó ágyások közt, távoli kontinensekről származó fák árnyékában. Érintjük a színházat, az Amélia Királynő parkot, az óvárosban látjuk a városházát, a katedrális 16. századi épületét, a Szent Lőrinc erődöt. Felkeressük a világhírű piacot, ahová a sziget minden szegletéből érkezik virágárus és halász népviseletben. A pultok roskadoznak az ínycsiklandó trópusi gyümölcsöktől, zöldségektől és színpomás virágoktól, a legkülönbözőbb tengeri halak várják, hogy a terített asztalokra kerüljenek. Délután szabadidő.

3. nap: Pihenés vagy Kelet-Madeira fakultatív kirándulás.
Az álmos Camachaban a keretre feszített fűzfavesszőkből az ujjak elképesztő ügyességgel fonnak kosarat és más tárgyakat. Az út eukaliptuszfák közt, meredeken kapaszkodik át a felhőhatáron, szemerkélő párában érkezünk a Pico de Ariero (1810 m) közelébe. A Ribeiro Frio pisztrángos tavát övező UNESCO Világörökség őshonos babérerdőket elhagyva, Faialban ebéd (helyszíni fizetés ellenében). Santana élénk színekkel díszített, zsúpfedeles házai messziről integetnek. Csodálatos panoráma a legkeletibb kilátóból, majd pillantással Machico városára térünk vissza a szállodába.

4. nap: Pihenés vagy Blandy kertek és Monte fakultatív kirándulás.
A Funchaltól keletre fekvő dombokon a Blandy birtok (a belépő helyszíni fizetés ellenében) valóságos édenkert, a virágkedvelők zarándokhelye. Sétánk a szabályos kialakítású Hölgyek kertjétől a trópusi vadságú vízmosásig egyik ámulatból a másikba ejt bennünket. Pillantás az Eira do Serraotól (1094 m) a csipkés csúcsok övezte Apácák völgyébe. A montei Szűz Madeira védőszentje, kicsiny szobrát ikertornyos homlokzatú templom vigyázza. Sétát teszük a Monte Palace trópusi kertben (a belépő helyszíni fizetés ellenében), ahol az ország legvarázslatosabb csempeképei kísérik utunkat. A kalandvágyók tobogánon (helyszíni fizetés ellenében) száguldhatnak lefelé. Pihenés a szállodában.

5. nap: Pihenés vagy ha az időjárás megengedi fakultatív kirándulás idegenvezetőnk szervezésében, helyszíni fizetéssel. A Santa Maria fedélzetén kb. 3 órás hajókirándulás a déli partok mentén Kolumbusz karavellájának korhű másával. Gyakorta delfinek és bálnák kísérhetik utunkat.

6. nap: Pihenés vagy Nyugat-Madeira fakultatív kirándulás.
Séta Camara de Lobos falucskában, a színesre mázolt halászhajói a festegető Churchillt is megihlették. Pazar kilátás Európa második legmagasabb óceáni szirtjére, az 589 méter magas Cabo Giraora. Ribeira Bravat érintve, a felhőkbe burkolózó Paul da Serra széles fennsíkját elhagyva, vadregényes tájon érkezünk Porto Monizba. Az óceán sós párát hordó szeleitől páfránylevél sövény védi a parcellákat és a parton kőből vájt medencék csillapítják a hullámok erejét. Ebéd (helyszíni fizetés ellenében) egy helyi étteremben. Az Encumeadat keresztezve érünk a szállodába, pihennés. Fakultatív Madeira-est vacsorával. Ismerkedünk a tradicionális ízekkel, közben jó hangulatú folklórprogram szórakoztat bennünket.

7. nap: Funchal ? Lisszabon ? Budapest
Korai elutazás, Lisszabonba érkezve panoráma városnézés. Pazar kilátás a VII. Edward Parkból, majd az elegáns Marquis de Pombal teret átszelve, a Rossio negyed felé haladunk. Az ódon katedrálistól séta a festői Alfama negyedben. A Tejo-folyó partján a Jeronimos székesegyház (belül), az UNESCO Világörökség Belém-torony és a Felfedezések Emlékműve képezik az utolsó közös látnivalókat. Érkezés Budapestre másnap, a hajnali órákban.

A programok/látnivalók sorrendje a nyitvatartások függvényében változhat!


Nem található a szálloda áttekintése.Választot utazás: Spanyol, portugál körutas törzs | Portugália | repülő | Időpont: 2017-10-21 – 2017-10-24 | Reggeli | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI