Zakopane a Tátra fővárosa: tutajozással a Dunajec folyón, felvonóval a Kasprowy csúcsra, Lengyelország, Zakopane-Tátra régió, 2018-07-06, Reggeli

Zakopane a Tátra fővárosa: tutajozással a Dunajec folyón, felvonóval a Kasprowy csúcsra

Zakopane a Tátra fővárosa: tutajozással a Dunajec folyón, felvonóval a Kasprowy csúcsra
Időpont:
2018-07-06 – 2018-07-08
Időpont változtatás
Időtartam:3 nap / 2 éj
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Reggeli
Utazás száma:53441208
34 900 Ft -tól (38 100 Ft | -8 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot ittKategória: *
Short

Az áprilisi időpontban módosított programmal: a Dunajecen történő tutajozás helyett könnyű túra a tavaszi Tátra legfőbb vonzerejét jelentő krókuszmezőkhöz. 

1. nap: 

Pénteken hajnalban (5.40-kor) találkozunk Budapesten, a Műcsarnok melletti buszparkolóban, indulás 6.00-kor. Folyamatos utazást követően Besztercebányán és Rózsahegyen át a dél körüli órákban érkezünk meg Lengyelország téli fővárosába, a Tátra északi lábánál található Zakopanéba. Programunkat a város építészeti és vallási szempontból is kiemelkedő építészeti alkotásainak megtekintésével kezdjük. A városba érkezve a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomnál kezdődik a program, majd innen tovább megyünk az egyik legszebb zakopanei épülethez, a város jelképének számító, tervezője után csak „Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett Jaszczurówkai Jézus Szent Szíve kápolnához. A folyami kőből készült talapzaton álló, fából készült, fazsindellyel borított kápolnát 1907-ben szentelték fel. Ezután csoportosan, majd egyénileg Zakopane felfedezésére indulunk. Meglátogatjuk a Szent Kelemen fatemplomot és a mellette található Hősök temetőjét, ezt követően pedig szabad programra nyílik lehetőség. A piac végén található állomásról siklóvasúttal lehet feljutni a Gubalówka csúcsára. A felvonó 1123 méterre szállítja a kirándulókat, a felső állomás közeléből szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. A piacon megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. Kora este szállásfoglalás, majd fakultatív vacsora egy helyi specialitásokat kínáló góral étteremben.


2. nap:

Reggeli után a Pieninek Nemzeti Parkba utazunk, ahol meglátogatjuk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő erősségét, a jó állapotban fennmaradt Nedec várát. Bejárjuk az Alsó, a Középső és a Felső várat, megnézzük a kocsimúzeumot, megismerkedünk a quipu legendájával, és a vár bástyáiról megcsodáljuk a Dunajec felduzzasztásával kialakított czorsztyni-víztározóra, illetve annak túlsó partján, az egykori lengyel oldalon álló Czorsztyn várának romjaira nyíló kilátást. A vár megtekintését követően autóbusszal tovább utazunk a Dunajec szlovák oldalán található Alsólehnicre, ahol a Vörös-kolostor közelében tutajra szállunk. Az ide-oda kanyargó, legendákkal övezett Dunajec áttörésében vezető másfél órás tutajozás végén a tutajok végállomására megérkezve rövid szabadidő az Erdős település melletti turistaházban, majd az időközben megérkező autóbuszunkkal visszautazunk Alsólehnicre, ahol fakultatív ebédre nyílik lehetőség, ezúttal egy szlovák góral étteremben. Ezt követően a délutáni órákban visszautazunk Zakopanéba, ahol nap további részében szabad programra nyílik lehetőség. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.


3. nap:

Reggeli után, miután elhagyjuk szállásunkat, és csomagjainkat elhelyeztük az autóbuszban, fakultatív program keretében kabinos felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 méter magasságú Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Programunk szerint a síugrósáncok közelében található parkolóból helyi kisbuszokkal jutunk a fel a felvonó alsó állomásához, ahonnan a közelmúltban felújított felvonóval indulunk a Kasprowy csúcsa felé. A népszerű kilátócsúcsról nyíló szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően mintegy 1,5 óra múlva ugyancsak felvonóval jutunk vissza Kuznicéba. Akik nem tartanak velünk a csúcsra, azoknak a program idején szabad program Zakopanéban.

A Gáspár-csúcson történő magashegyi levegőzés után egy könnyed kis völgytúrára indulunk a Zakopane látképét uraló legendás Giewont északi lábánál található hangulatos Palánkos-völgybe. A parkolóból (900 m) szép fenyvesben kellemesen emelkedő széles turistaúton kb. 45 perces sétával érjük el a Palánkos-rét nevű tisztást (1025-1060 m). A tisztáson található „Teaház" nevű hangulatos kis házikóban frissítőket és meleg ételt is tudunk vásárolni. Rövid pihenőt követően pár perces kitérővel megnézzük a közelben található Siklawica-vízesést (1100 m). Ezután a felfelé megtett úton jutunk vissza autóbuszunkhoz. A túra adatai: oda-vissza kb. 2 óra, kb. 4,5 km, szintkülönbség 200 méter.

Áprilisban módosított programmal:
Az áprilisi időpontban a Tátra egyik legnagyobb tömegeket vonzó tavaszi látványosságához, a krókuszvirágzás idejéhez alkalmazkodva a könnyed túra Kuzńicéból (1010 m), a felvonó alsó állomásáról a közeli Kalata-rétre (1198 m) vezet, ahol a hatalmas tisztás szinte minden négyzetcentiméterén szemet gyönyörködtető rózsaszínű krókuszok nyílnak, egybefüggő szőnyegkért betakarva a tisztást. A turisták olyankor csak a krókuszmezőn kijelölt sávokon, illetve a tisztás szélén vezető utakon haladhatnak, és onnan gyönyörködhetnek a kis virágok látványában.

A túra távja oda-vissza kb. 3,5 km, menetidő kb. 2 óra, szintkülönbség 190 méter.

Akik erre a délelőttre a szabadprogramot választják, nekik a zakopanei múzeumokat ajánljuk, pl. a világ legkisebb magashegységének számító Tátra történelmét, geológiáját, állat- és növényvilágát bemutató Tátra Múzeumot.
A völgytúra után, a kora délutáni órákban elindulunk hazafelé, majd egy Szlovákiában tartott rövid megálló után a késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Leírás

Utazás: autóbusszal 
Szállás:
2 éjszaka panzióban Zakopaneban 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
Ellátás:
reggeli

Az ár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 2 éj szállás, reggeli ellátás, csoportkísérő idegenvezető

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

Idegenforgalmi adó: 4 PLN/fő (helyszínen fizetendő)

Fakultatív vacsora:
45 PLN/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Várható  költségek:
(helyszínen fizetendő)
Gubalowka felvonó: kb. 25 PLN/fő
Nedec vára: kb. 20 PLN/fő
Dunajeci tutajozás: kb. 20 €/fő
Múzeum Zakopanéban: kb. 10 PLN/fő
Áprilisban túra a Kalata rétre: kb. 20 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Fakultatív programok: (helyszínen fizetendő)
Felvonóval a Kasprowy csúcsra a Tátrai Nemzeti Parkból: kb. 120 PLN/fő
Lovas-kocsikázás: kb. 50 PLN/fő

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


Választott utazás: Zakopane a Tátra fővárosa: tutajozással a Dunajec folyón, felvonóval a Kasprowy csúcsra | Zakopane-Tátra régió | autóbusz | Időpont: 2018-07-06 – 2018-07-08 | Reggeli | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI